Tukea elämäntapamuutoksiin ja yksinäisyyteen

Hyvinvointilähete tuo hyvinvointia ja terveyttä edistävän toiminnan yhä useamman saataville. Tällä sivulla kerrotaan muun muassa kenelle hyvinvointilähete sopii ja kuinka se toimii käytännössä. Saat myös hyödyllistä tietoa linkkihenkilön tarjoaman avun luonteesta.

Kenelle hyvinvointilähete sopii?

Hyvinvointilähete tarkoittaa Sinua kuuntelevan ihmisen, linkkihenkilön tukea. Linkkihenkilön kanssa voit pohtia rauhassa ja kiireettä asioitasi. Linkkihenkilö voi tarvittaessa “linkittää” sinut harrastustoimintaan tai lähteä kanssasi tutustumaan esimerkiksi kansalaisopiston kurssitarjontaan tai paikallisten järjestöjen toimintaan. Linkkihenkilön tuki on määräaikaista; tarkoituksena on selkiyttää tilannettasi ja auttaa sinua tarttumaan elämäntilanteesi haasteisiin.

Joskus käy niin, että sopivaa ja mielekästä tekemistä tai harrastusryhmää ei ole saatavilla. Hyvinvointilähete -toimintamalliin kuuluu myös viedä esiin tulleita toiveita eteenpäin, jotta tarjolla oleva toiminta kehittyisi vastaamaan paremmin tarpeita.

Osallistumisen esteisiin pyritään löytämään ratkaisuja. Digiaikana itselle sopiva toiminta voi olla kaukanakin ja silti mahdollinen saavuttaa.

 

Lue lisää linkkihenkilötoiminnasta

Piirretty kuva jossa kädet pitää sydäntä käsissään

Heräsikö kysyttävää hyvinvointilähetteestä?

Kuntasi yhteyshenkilö kertoo mielellään lisää.

Katso kunnat tästä

Kuka voi saada hyvinvointilähetteen?

Hyvinvointilähetteen voi saada sellaisessa kunnassa asuva ihminen, jossa hyvinvointilähete –toimintamalli on otettu käyttöön.

Numero 1

Hyvinvointilähetteen voi saada sellaisessa kunnassa asuva ihminen, jossa hyvinvointilähete –toimintamalli on otettu käyttöön. Lähete tehdään sosiaali- tai terveyspalveluista. Lähetteen pohjalta käynnistyvä tuki on käytännössä sitä, että saat itsellesi nimetyn linkkihenkilön.

Numero 2

Yhdessä linkkihenkilön kanssa sovit tapaamisista ja niiden sisällöistä, jotka tukevat juuri sinun hyvinvointia. Linkkihenkilön kanssa voit lähteä käymään esimerkiksi uimahallissa, kuntosalilla tai vaikkapa taidenäyttelyissä. Tärkeintä on, että toteutetaan yhdessä niitä asioita, joita sinä haluat.

Numero 2

Yhteiset tapaamiset päättyvät, kun koet että elämääsi on tullut mukavia yhteisöllisiä asioita, joihin osallistumista voit jatkaa myös yksin. Linkkihenkilö voi kuitenkin kulkea rinnallasi enintään 6 kk.

Asiakkaiden kertomaa

Kuinka hyvinvointilähete toimii kunnassani?

Haluatko lisätietoa paikallisista toteutustavoista? Täältä löydät niiden kuntien yhteystiedot, jotka ovat ottaneet hyvinvointilähetteen käyttöön.

Kemijärvi

Saura-säätiö
Linkkihenkilö-koordinaattori

+358407707473

Lue lisää!

Sodankylä

Inga Mukku
hyvinvointikoordinaattori, projektipäällikkö

     +358406772122

Lue lisää!

Enontekiö

Virpi Töyrylä
Hyvinvointiohjaaja

+358407090665

 

Muonio

Hanna Marttila
Hyvinvointilähete-koordinaattori

+358404895146